Healing

De gave van healing rust in ons allemaal. De sjamanen zijn zich al vanaf de oudheid bewust van de helende kracht die wij mensen bezitten.
Healing is een geleidelijke innerlijke scholingsweg die vereist dat je actief bent in het proces naar bewustwording. Op het moment dat je klaar en bereid bent om alle aspecten van je leven, inclusief emotionele trauma’s, onvervulde behoeften, teleurstellingen en andere onopgehelderde zaken, in je innerlijk aan durft te gaan kan er healing plaatsvinden. Dit proces kost tijd, maar zal altijd leiden tot een grotere mate van bewustzijn en het vermogen om meer verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen, waardoor er een dieper contact met je innerlijke scheppingskracht mogelijk is.
In healing werk ik vanuit verschillende tradities zoals healing-principle, reiki, neo-hypnotherapie en sjamanistische healing.

Traumahealing

Vluchten, vechten of bevriezen, dat zijn over het algemeen de keuzes die wij mensen hebben als we in een traumatische situatie zitten. De spanning zet zich vaak vast in ons lichaam en uit zich vervolgens in slapeloosheid, angstgevoelens, concentratiestoornissen, prikkelbaarheid of woedeuitbarstingen.

Traumatische ervaringen kunnen ontstaan vanuit de kindertijd, waarbij het kind mishandeld of misbruikt is door vertrouwenspersonen, maar dit kan zich ook afspelen op volwassen leeftijd. Trauma’s maken deel uit van onze moderne samenleving. Zowel de oorzaken als de gevolgen van trauma’s beslaan een groot gebied en vaak zijn we er ons niet van bewust. De ontkoppeling tussen lichaam en geest is een van de belangrijkste gevolgen van een trauma. Pas als er weer een natuurlijke balans ontstaat wordt het mogelijk om helemaal in het hier en nu te zijn. In zoverre heeft traumahealing ook te maken met meditatie.. Trauma’s houden ons in het verleden gevangen en meditatie brengt ons op een ontspannen manier in het hier en nu. Een trauma is geen stoornis maar een verstoring. Een trauma veroorzaakt problemen, of we nu weten dat we getraumatiseerd zijn of niet.